sabato 23 febbraio 2013

/marokańska zupa z soczewicą i cynamonem.

marokańska zupa z soczewicą i cynamonem.


trza przygotować
  • cebulę
  • oliwę
  • ząbek czosnku
  • cynamon
  • puszkę pokrojonych pomidorów
  • puszkę soczewicy
  • litr bulionu
  • sól, pieprz do smaku
  • estragon, imbir
  • jogurt naturalny
  • koperek
  • łyżka cukru
  • papryczka chilli

w garnku podsmażamy cebulę na oliwie, dodajemy posiekany czosnek oraz cynamon, estragon, imbir, sól i pieprz. dodajemy pomidory, soczewicę i bulion. doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem według potrzeb.

jak podajemy? z karmelizowaną cebulą (na patelni smażymy cebulę z łyżką cukru, papryczką chilli i cynamonem) lub/i z jogurtem naturalnym lub/i z koperkiem.

100 g = 34 kcal (bez dodatków)



Nessun commento:

Posta un commento