uderzamy do skepu po:
- 2 szklanki bulionu
- trochę oliwy
- duży ząbek czosnku
- cebulę
- dwie piersi z kurczaka
- puszkę mleczka kokosowego
- imbir, kurkumę, kumin, chilli, curry, sól, pieprz
- siekamy czosnek, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na oliwie.
- kurczaka kroimy z paski i dodajemy do zarumienionej cebulki i czosnku.
- dodajemy imbir, kurkumę, kumin, chilli, curry, sól i pieprz.
- smażymy przez około 5-10 minut. żeby nic nam się nie poprzypalało, bo jesteśmy na diecie i nie szalejemy z oliwą, możemy po tym czasie dodać dwie chochlę bulionu, przykryć pokrywką i poddusić przez kolejne 5-10 minut.
- wlewamy resztę bulionu, dodajemy mleczko kokosowe, jeszcze raz przyprawiamy całość do smaku, doprowadzamy do wrzenia i...
- ...buon appetitio! (:
A po co Ci dieta? :P
RispondiElimina/taki challenge, żeby szukać zamienników mojego niezdrowego żarcia. (:
RispondiElimina