domenica 10 marzo 2013

/zupa tajska.

zupa tajska.


uderzamy do skepu po:
  • 2 szklanki bulionu
  • trochę oliwy
  • duży ząbek czosnku
  • cebulę
  • dwie piersi z kurczaka
  • puszkę mleczka kokosowego
  • imbir, kurkumę, kumin, chilli, curry, sól, pieprz
działamy!
  1. siekamy czosnek, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na oliwie.
  2. kurczaka kroimy z paski i dodajemy do zarumienionej cebulki i czosnku.
  3. dodajemy imbir, kurkumę, kumin, chilli, curry, sól i pieprz.
  4. smażymy przez około 5-10 minut. żeby nic nam się nie poprzypalało, bo jesteśmy na diecie i nie szalejemy z oliwą, możemy po tym czasie dodać dwie chochlę bulionu, przykryć pokrywką i poddusić przez kolejne 5-10 minut.
  5. wlewamy resztę bulionu, dodajemy mleczko kokosowe, jeszcze raz przyprawiamy całość do smaku, doprowadzamy do wrzenia i...
  6. ...buon appetitio! (:
100 g zupy = 114 kcal






2 commenti: