lunedì 14 gennaio 2013

/zimowy ryż pychota!

Pomysł na zimowy ryż (:



Składniki
  • woreczek ryżu
  • cebula - 80 g
  • por - 30 g
  • rodzynki -35 g
  • odrobina oliwy
  • kumin, cynamon, kardamon, sól do smaku (nie szalejcie, przecież zawsze możecie dosypać)
Jak robiemy? Gotujemy ryż, a w międzyczasie rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy pokrojony w pióra por, po czym dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, rodzynki i przyprawy do smaku. Wszystko razem podmażamy na kolor, który nam się podoba i dodajemy ugotowany ryż. Podsmażamy danie z ryżem przez jakiś czas, a potem do brzucha! Najpyszniejszy obiad na zimową sesję. (:

Zawartość kaloryczna to: 100g = 153 kcal - można jeść i jeść!  (:


Nessun commento:

Posta un commento