CO MUSIMY MIEĆ?
- 1/4 masła lub Kasi
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki cukru
- 2 paczki herbatników (duże paczki), ale w zasadzie nadają się naprawdę każde kruche ciastka, które znajdziecie w sklepie
- kokos
Kruszymy herbatniki czy ciasteczka czy co tam mamy. Jako że ja nie mam cierpliwości kruszę je w malakserze, ale można też się wyżyć wkładając je do woreczka foliowego i walić porządnie wałkiem. Masło, kakao, mleko i cukier podgrzewamy na kuchence mieszając. Jak już mamy ładną masę wyłączamy gaz, wsypujemy pokruszone ciasteczka, dokładnie to wszystko ze sobą mieszamy, a potem robimy w rękach kuleczki, które następnie obtaczamy w kokosie. Kuleczki układamy na talerzu i wkładamy do lodówki na jakąś godzinę. I gotowe!
Nessun commento:
Posta un commento