zimowo-wiosenna zapiekanka i obiecuję, że zima znika. (:
przygotować
- 1,5 szklanki kaszy jaglanej
- 200 g chudego twarogu
- 200 g truskawek
- 200 g musu jabłkowego babci heleny (jak nie mamy to sami prażymy jabłka na patelni)
- kakao i cynamon
- zalewamy kaszę jaglaną 4 szklankami wody i gotujemy przez 10-15 minut. spokojnie, dojdzie w piekarniku. (:
- twaróg rozdrabniamy widelcem.
- kroimy w plasterki truskawki.
- wyciągamy naczynie żaroodporne i na dnie wykładamy je połową kaszy.
- na kaszy układamy warstwę twarogu, następni truskawek i zakrywamy całość pozostałą kaszą.
- całość smarujemy musem jabłkowym.
- posypujemy cynamonem i kakao.
- wstawiamy na 25 minut do piekarnika i zapiekamy w temperaturze 180 stopni.
- gotowe! (:
Nessun commento:
Posta un commento